Jan Dekkers genomineerd voor de Ir Noordhofprijs

Jan Dekkers genomineerd voor de Ir Noordhofprijs

2 november 2023

A.s dinsdag 7 november wordt voor de 34e keer de Ir Noordhofprijs uitgereikt aan de beste vakmensen van Brainport Eindhoven. We zijn ontzettend trots dat dit jaar onze technisch bedrijfsleider Jan Dekkers genomineerd is voor deze prestigieuze prijs. 

Jan Dekkers is sinds 1990 werkzaam bij VDL Gereedschapmakerij in Hapert. Hoewel hij al ruim 30 jaar bij VDL werkt, is hij nog lang niet uitgekeken. “Bij VDL Gereedschapmakerij hebben we alles onder één dak: we ontwerpen, vervaardigen én onderhouden gereedschappen. Dit totaalplaatje geeft veel uitdaging en voldoening.”


In zijn huidige functie als technisch bedrijfsleider is Jan onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van de werkplaats, het tijdig leveren van productiegereedschappen en is hij het aanspreekpunt voor alle technische vragen. Hij krijgt energie van het maken en verbeteren van gereedschappen, om uiteindelijk een goed werkend gereedschap te zien dat hij samen met zijn collega’s heeft bedacht en gemaakt. “Alle gereedschappen zijn uniek en worden maar één keer gemaakt. Als je bedenkt dat je met één van deze gereedschappen wel miljoenen producten kunt maken, besef je hoe belangrijk ons vak is.”


Daarnaast is Jan praktijkopleider. Van BBL-leerling tot zij-instromer; Jan weet iedereen te enthousiasmeren voor het technisch vakmanschap en heeft al vele collega’s opgeleid tot échte vakmannen en -vrouwen. “Het zou enorm zonde zijn als kennis uit onze branche verloren raakt. Ik leer mensen dan ook graag de kneepjes van het vak en laat ze zien hoe leuk en uitdagend de technische branche is.”

Terug